Laatste nieuws

Laatste nieuws

Tussendoortje Drogteropslagen

Tussendoortje Drogteropslagen

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juni werd er weer een tussendoortje georganiseerd voor de leden van Kampeerauto club. 

Deze keer stonden we in Drogteropslagen, een klein dorpje in de Drentse gemeente De Wolden. Op 1 januari 2020 telde het 290 inwoners. De plaats ligt aan de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel, enkele kilometers ten noorden van Dedemsvaart.

Vrijdag 30 juni,

Vanaf vrijdag 10.00 uur was iedereen welkom in Drogteropslagen.

Sommige deelnemers waren er al een dag eerder. De een om mee te helpen en anderen waren al in de buurt en schoven aan. Het voorstel was om avonds gezamenlijk te eten. Harrie en Ruud zorgden voor een heerlijke macaroni maaltijd.

Vrijdag waren alle 12 plekken snel bezet en werden de deelnemers hartelijk verwelkomd met een kop koffie/ thee en een stuk appelgebak of plak cake uit eigen bakkerij van Joke en Ruud.

In de middag toen iedereen was gearriveerd werd er een fietstocht door de omgeving gemaakt.
Het prachtige weer werkte volop mee.
Helaas hielden we de boel niet heel, Rob kreeg een lekke band in het zicht van de haven.

Uiteindelijk is het gelukt en hebben we het dorpshuis gehaald.Door het mooie weer zaten we lekker buiten onder de overkapping en werd eerst de dorst gelest, met Harrie aan de tap komt het wel goed. Daarna kwam de friet en de nodige snacks. Toen iedereen van het nodige was voorzien werd de tocht voortgezet naar de camperplaats. Voor een gezellig avond.

Zaterdag 1 juli,

Het weer was anders dan gisteren, nu de nodige regenbuien. Om 12 uur werd er richting Zuid-Wolden gefietst, om een bezoek te brengen aan het streekmuseum De Wemmen en de Edeltingieterij. Door de grootte van het gezelschap werd er in twee groepen verdeeld.

De eerste groep ging naar de tingieterij waar een leuk verhaal werd verteld naar de oorsprong van tin, en waarna ieder zijn eigen voorwerp mocht gieten. Na het gieten de voorwerpen bewerkt en gepolijst, zodat iedereen z’n gietsel mee naar huis kon nemen. Na het wisselen gingen wij nu naar het streekmuseum. Dit had dit jaar als thema: “Eet smakelijk door de eeuwen heen”.
De meeste producten waren herkenbaar, maar de vraag waar komt het vandaan, in welke eeuw en jaartal hoorde daarbij? Heel verrassend en interessant. Dan de terugweg het bleef helaas niet droog, maar gelukkig had (bijna) iedereen regenkleding bij zich.

Om 18.30 uur stond er een koud buffet klaar, voorafgegaan door een kop eigengemaakte soepen. De salades werden door de nodige vrijwilligers opgemaakt. Door de vele werk zag het er prachtig uit en bleek door iedereen goed te smaken want alles ging op.

Om 19.45 uur had Harrie voor een verrassing gezorgd. Harrie had dorpsgenoot Jack uitgenodigd, die een Drents wandel verhaal kwam vertellen in de Drentse taal. Na afloop van zijn verhaal vroeg Jack naar de betekenis van de Drentse woorden of zinnen. Door het opsteken van een vork of lepel voor het juiste antwoord. Voor de winnaar was er een gevulde knapzak. Na menige ronde bleven uiteindelijk Jose en Hidde over. Uiteindelijk won Hidde en kreeg de knapzak.

Jack werd bedankt voor zijn inbreng en wandelde richting huis. Na het leuke verhaal van de knapzak, had Jantje nog een verrassing voor iedere camper. De verrassing kwam uit een doosje met daarin een spaarvarken met tekst Drogteropslagen 2023. Mooie opberging in de camper voor het kleine geld.

Vervolgens werd de avond voortgezet tot in de kleine uurtjes.

Zondag 2 juli.

Om 10.00 uur werd er gezamenlijk ontbeten. Er stond een uitgebreid ontbijt klaar, wat iedereen goed liet smaken. Nog een kop koffie of thee kwam het afscheid.

Harrie, Joke, Ruud en Jantje bedanken allen die naar Drogteropslagen waren gekomen en er met z’n allen een mooi en fijn weekend van hebben gemaakt.

 

 

Contactgegevens

Neem contact op met Adria Kampeerauto club

Adria Kampeerauto Club

P/a Weegschaal 24,
5482 XS Schijndel,
Nederland

  +31(0)6 13187272

Neem contact op

Onze sponsoren

  • Adria Benelux
  • 123 Products
  • Aveco verzekeringen
  • Camp to Go
  • Camper & Caravancenter Cor van den Oever
  • Kampeercentrum Budel
  • Memo Europe
  • Veiligverkeer Nederland
  • Arkomat Interactive Webdesign
  • Camperwereld.eu