Laatste nieuws

Laatste nieuws

Tussendoortje Sirjansland

Tussendoortje Sirjansland

Van 22 tot en met 25 september 2023 zijn wij met 15 campers te gast op het bedrijf van de zoon van Piet en Joke Verboon. 

Samen met Ank en René van den Berg tekenden zij voor een verlengd weekeinde in Zeeland. Hierna volgt het verslag.

 Vrijdag 22 september

Vanaf 13.00 uur was iedereen welkom op de Bredeweg 4 in Sirjansland. De zoon van Piet en Joke Verboon heeft daar zijn bedrijfspand. Het achterterrein was ingericht als camperplaats en in de loods was ruimte gereserveerd om beschut te kunnen zitten. Dat was ook wel nodig, want de weersvoorspellingen waren niet best. Achteraf hebben we veel geluk gehad met het weer. Alle activiteiten konden gewoon doorgaan. Er viel tijdens de fietstochten (bijna) geen regen en op zondag scheen zelfs de zon. Wel werden we vergezeld van een stevige wind. Maar ja: je bent dan ook in Zeeland.

Bij aankomst werd iedereen ontvangen door René en Henk. Zij zorgden ervoor dat iedereen netjes in het gelid een plaats kreeg. In de loods (eigen tafel en stoel meebrengen) stond koffie/thee klaar met voor iedereen - hoe kan het ook anders - een heerlijke Zeeuwse bolus.

In de middag bleven we gezellig wat bijkletsen. Langzamerhand werd de koffie/thee vervangen door wat sterkers. Ook de hapjes kwamen op tafel. Om 19.00 uur werd een eenvoudige doch voedzame avondmaaltijd geserveerd. Deze bestond uit salades en broodjes gehaktbal en worst. Iedereen smikkelde er vrolijk op los.

Er bleek ook ruim voldoende te zijn, gezien het feit dat er nog ballen en worsten over bleven. Deze zouden op zondagavond overigens nog goed van pas komen. Na de maaltijd was het nog lang gezellig met een drankje en een hapje.

Zaterdag 23 september

Vandaag vertrekken we rond 10.30 uur naar het watersnoodmuseum in Ouwerkerk.
We gaan op de fiets en het weer ziet er dreigend uit. We hebben echter geluk. Pas op enkele honderden meters van het museum begint het wat te regenen.
Voor degenen die niet konden fietsen verzorgde Joke Verboon autovervoer. Dat werd zeer op prijs gesteld.

Het museum geeft aan de hand van geschriften, foto's, films en voorwerpen - een indrukwekkend beeld van de watersnoodramp in 1953. Ook wordt een doorkijkje gegeven naar de gevolgen van de klimaatverandering die al jaren bezig is.

Na het museumbezoek werd er door sommigen gebruik gemaakt van een lunch in het museumrestaurant het 5de caisson.
Daarna vertrok een deel terug naar de camperplaats. Anderen maakten onder leiding van een fanatieke Piet Verboon nog een fietstocht door het mooie, maar ook winderige, Zeeuwse land.

Rond 17.00 uur is iedereen weer aanwezig op onze tijdelijke verblijfplaats voor een drankje en een hapje. In de loods is ondertussen een echte rage ontstaan. Marga en Jan hebben het spel
cornhole meegebracht. Er wordt regelmatig fanatiek gespeeld. E.e.a. resulteert er in dat gepast en gemeten wordt om voldoende gegevens te hebben om zelf zo'n spel in elkaar te knutselen. Er is veel belangstelling voor een set. 

Rond 19.00 uur wordt er gestart met de BBQ. Het is gezellig kletsen bij het vuur waar het vlees - dat verdeeld was in voor ieder een eigen portie - vakkundig bereid werd. Iedereen heeft eigen borden en bestek en drank meegebracht. Dat scheelt in de afwas. Na afloop was er nog een gezellige nazit voor degenen die dat wensten. Anderen gingen naar naar de camper on wat tv te kijken. Of vroeg onder de wol. Max moest immers de volgende dag al vroeg rijden.

Zondag 24 september

Vandaag gaan we op de fiets naar Dreischor. Ook nu is er weer autovervoer.

We gaan wijnhoeve De Kleine Schorre en museumboerderij Goemanszorg bezoeken. We hebben goed weer. De zon schijnt. 

Op De Kleine Schorre krijgen we uitleg over de wijngaard en de wijnproductie. De Kleine Schorre produceert vooral witte wijn van hoge kwaliteit. De verzorging van de wijngaard gebeurt zowel handmatig als machinaal. De wijn is van goede kwaliteit en sommige soorten hebben zelfs het KLM-kwaliteitsmerk. De prijs is er echter ook naar. Na de rondleiding mochten we zelf proeven.

Na de wijnhoeve gingen we naar de museumboerderij Goemanszorg. Daar gingen we eerst lunchen. Daarna was er een bezoek aan de museumboerderij waar de expositie 'Landbouw in beweging' was ingericht.

Nadat de expositie was bezichtigd, gingen de meesten terug naar de camper.
Enkele fanatieke fietsers gingen onder aanvoering van Piet Verboon weer een stukje Zeeland verkennen.

Terug bij de camper scheen de zon volop. Dat was nog lekker samen buiten zitten en 'cornholen'.

Wie wilde mocht tot maandagmorgen blijven.
Een minderheid maakte daarvan gebruik. De rest vertrok later op de middag. De plicht op maandagmorgen riep immers.

De blijvers maakten gebruik van de BBQ waarop de restjes van de vorige avonden werden bereid. Er was nog genoeg voor iedereen.

Maandag 25 september

Voor 11.00 uur ging iedereen huiswaarts of op weg voor een verdere campertrip.

Het was een geweldig tussendoortje met een uitgebreid programma.
Dankjewel Piet, Joke, Ank en René voor de organisatie!

Contactgegevens

Neem contact op met Adria Kampeerauto club

Adria Kampeerauto Club

P/a Weegschaal 24,
5482 XS Schijndel,
Nederland

  +31(0)6 13187272

Neem contact op

Onze sponsoren

  • Adria Benelux
  • 123 Products
  • Aveco verzekeringen
  • Camp to Go
  • Camper & Caravancenter Cor van den Oever
  • Kampeercentrum Budel
  • Memo Europe
  • Veiligverkeer Nederland
  • Arkomat Interactive Webdesign
  • Camperwereld.eu