Laatste nieuws

Laatste nieuws

Voorjaarsweekend Rucphense Weide

Voorjaarsweekend Rucphense Weide

De Adria Kampeerauto Club was van 12 t/m 14 mei 2023 te gast op Camperplaats De Rucphense Weide.

Met 21 campers stonden we verzameld rond een uitgerekte Engelse rotonde met in het midden een gezellige ontmoetingsplaats.

De weersvoorspellingen waren goed. Dus niets stond een geslaagd weekeinde in de weg. Johan en José de Kanter tekenen samen met Jan en Jo Coppens voor de organisatie. 

Donderdag 11 mei

Vandaag arriveren de eerste deelnemers. Waaronder ook de 7 campers van de bestuursleden. Te doen gebruikelijk wordt er voorafgaande aan een clubweekeinde een bestuursvergadering gehouden. Dat is wel zo gemakkelijk; we zien elkaar immers toch. Het weer is vandaag beter dan voorspeld. Kunnen we mooi al buiten zitten.

In de avond en nacht valt er een behoorlijke bui. Maar daar blijft het dan ook bij. Het weekeinde zal het verder goed weer zijn. Het fietsen kan dus gewoon door gaan.

Vrijdag 12 mei.

Vandaag arriveert de rest. Jammer genoeg hebben er 2 equipes moeten afzeggen. Van de 23 aangemelde deelnemers resteren er dus 21. Overigens al met al een gezellig clubje. Iedereen wordt ontvangen in een gezellige ontmoetingsruimte met koffie thee en iets lekkers.

's Middags ging een grote groep op pad voor een fietstocht door de mooie omgeving van de camperplaats. De tocht ging door de mooie omgeving van de camperplaats, gekenmerkt door mooie bossen en heidevelden. Terug op de camperplaats kon men in de ontmoetingsruimte gezellig bijkletsen onder het genot van een (eigen) drankje.

De voorzitter, Trea van Wijk, heet iedereen van harte welkom. Zij is ervan overtuigd dat Johan, José, Jan en Jo weer een geweldig weekeinde hebben georganiseerd. Johan de Kanter licht vervolgens het programma en enkele huisregels toe.

Rond 18.00 uur was de frietkar present. De avondmaaltijd kon men volop genieten vanuit dit culinaire fenomeen. De frietkar is inmiddels een vaste aanwezige bij de clubweekeinden.

Aansluitend een gezellig samenzijn bij de campers of in de ontmoetingsruimte ter plaatse.
Omdat de excursies op zaterdag in 2 groepen moeten plaats vinden moeten de deelnemers zich inschrijven voor groep1 (vertrek ca. 09.15 uur) en groep 2 (vertrek ca. 10.15 uur). Groep 2 heeft enige voorkeur, maar de aantallen passen nog net.

Zaterdag 13 mei.

Nadat iedereen genoten heeft van een ontbijt in de eigen camper, vertrekken de groepen volgens schema. Per fiets brengen wij een bezoek aan het Vliegend Museum op Breda Airport (Seppe). Dit in twee groepen. De tweede groep vertrekt dus een uur na de eerste. Tijdens het bezoek van de tweede groep aan het museum wordt er voor de eerste groep een korte fietstocht georganiseerd vanaf het vliegveld (natuurgebied Pagnevaart).

Na het bezoek aan het museum is er een gezamenlijke lunch op het vliegveld. De menukeuze en de kosten waren voor eigen rekening. Wij lunchen in een voor ons beschikbare afzonderlijke ruimte in het restaurant.

Met gevulde maag trappen wij naar Oudenbosch voor een bezoek aan de Basiliek.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ook hier met twee groepen gewerkt zou worden. Echter door enkele dopen op het moment dat wij de basiliek zouden bezoeken werd het eerste gedeelte door de gids gedaan voor een grote groep.

In afwachting van de diaken die - na de dopen - de helft van de groep zou overnemen wist de gids zijn verhaal behoorlijk te rekken; overigens zonder saai te worden.
Toen zijn verhaal echt niet langer meer kon, bleek de diaken al naar huis te zijn.

Dus met dezelfde gids in een groep de rondleiding in de basiliek gehad. Nadeel was dat al veel verteld was in zijn eerste verhaal.

Het werd geen ‘gelovig’ of ‘kerkelijk’ verhaal maar leuke anekdotes en een amusante rondleiding over met name de verschillen tussen deze basiliek en de St. Pieter in Rome en ‘wat is er allemaal nep’. Aansluitend zijn er nog enkelen naar boven gaan naar de koepel. Via een stenen spiltrap, 144 treden, 63 meter boven de vloer van de basiliek.

Terug op de camperplaats verzamelt iedereen op de ontmoetingsplaats midden op de camperplaats.
Er moet een groepsfoto worden gemaakt. Met behulp van de heftruck lukt het om een bijna echte luchtfoto te maken.

De avond wordt weer doorgebracht in en rondom de ontmoetingsruimte.
Daar wordt als avondmaaltijd een warm/koud buffet geserveerd.

 

Zondag 14 mei.

 De zondagmorgen kan rustig gestart worden met een ontbijtje in de eigen camper.

Om 10:00 uur start de Algemene Ledenvergadering in de ontmoetingsruimte. De vergadering verloopt - zoals altijd - in een gemoedelijke sfeer.
Wel worden er enkele relatief stevige noten gekraakt als het gaat om contributie, bijdragen en bedankjes. Ook voor de Adria Kampeerauto Club gaan de prijsstijgingen niet voorbij. Dit ondanks het feit dat de gehele organisatie draait op vrijwilligerswerk.

Tot slot dankt de voorzitter de organisatoren van het weekeinde hartelijk. Ook Jantje - onze trouwe BHV-er - krijgt een woord van dank.

Rond 12.00 uur zijn de meesten vertrokken. Het is immers ook nog moederdag......

Contactgegevens

Neem contact op met Adria Kampeerauto club

Adria Kampeerauto Club

P/a Weegschaal 24,
5482 XS Schijndel,
Nederland

  +31(0)6 13187272

Neem contact op

Onze sponsoren

  • Adria Benelux
  • 123 Products
  • Aveco verzekeringen
  • Camp to Go
  • Camper & Caravancenter Cor van den Oever
  • Kampeercentrum Budel
  • Memo Europe
  • Veiligverkeer Nederland
  • Arkomat Interactive Webdesign
  • Camperwereld.eu