Reisverslagen

Van onze clubleden

Voorjaarsweekeinde 2021

Donderdag 17 juni

Op donderdag 17 juni arriveerden er al 10 Adria kampeerauto’s. Het goede weer en de zin om elkaar na een lange tijd weer te ontmoeten was aanleiding om een dagje extra aan het clubweekeinde te plakken.
Harrie en Riet Kampert waren er al enkele dagen. Harrie kon zodoende iedereen al vast een plaats wijzen.

Vrijdag 18 juni

Vanaf goed 10.00 uur arriveert de tweede lichting Adria-vrienden. Rond 12.00 uur is de club compleet.

Iedereen wordt welkom geheten en een plek gewezen. Eenmaal aangekomen krijgen alle leden een Bossche Bol. Aan iedereen de keuze om deze bij de camper te eten of bij het ontmoetingspunt onder de hooimijt. Bij de hooimijt stond koffie en thee klaar voor iedereen.
Op gepaste afstand en binnen de eigen bubbel zocht iedereen een plaatsje om weer gezellig te kunnen bijkletsen. Over de beste manier om een Bossche Bol te verorberen werd menige discussie gevoerd.
Hoe het ook zij: de bollen smaakten goed!
Je kon merken dat er heel wat bij te kletsen was. Verhalen over het wel en wee met de camper en de impact van corona de afgelopen periode voerden de boventoon.
Iemand merkte op: ‘Er wordt zelfs niet over voetbal gesproken!’

Het is warm – zelfs heet – deze dag. Langzamerhand zoekt iedereen de schaduw op bij de eigen camper of bij die van een ander natuurlijk. Het bijkletsen gaat zo gewoon door.

Marga gaat alle campers langs om enkele puzzelopdrachten uit te delen. Heeft iedereen die dat wil iets te doen. Met deze opdrachten en die van de fietstocht van morgen vallen enkele prijzen te verdienen.
Rond 17.00 uur arriveren ‘De mannen van de pannen’. Zij verzorgen vanavond het eten voor iedereen. Zelf koken hoeft dit weekeinde niet.
Tot ieders verbazing zijn er geen mannen te bekennen bij de pannen. Het zijn dames die de zaak bestieren. De naam is gekozen als ‘practical joke’.
De pannen zijn er gelukkig wel. Deze worden allengs gevuld met heerlijke ingrediënten die zorgvuldig bereid worden door beide dames.
Rond 18.30 uur zit iedereen verzameld met eigen bord, bestek en drank. Het buffet kan geopend worden.
Er is volop keuze aan vlees, groeten en bijgerechten. Dat het ook goed smaakt blijkt wel uit het feit dat bijna iedereen meerdere keren langs de pannen gaat.

Ondertussen is het afgekoeld en de temperatuur is aangenaam.
Tot rond middernacht wordt er wat gedronken en gekeuveld bij de campers. Het is echt zoals ze op zijn Brabants zeggen: gezellig!

Zaterdag 19 juni

Om 10.30 gaat de eerste groep van start voor een fietstocht van 35 km door het gebied tussen Boxtel, Liempde en Oirschot.
Elke 5 minuten vertrekt er een groep van 4 [2 koppels van 2].

De tocht ging langs diverse knooppunten door een afwisselend Brabants landschap. Onderweg moesten nog opdrachten uitgevoerd worden die samen met de puzzel prijzen konden opleveren.
Onderweg lagen er nogal wat omgewaaide bomen. Kennelijk was de storm van donderdag op vrijdag hier steviger dan op de camping. En dat – hemelsbreed - op nog geen 5 km afstand. Hadden we toch geluk gehad.

Na 20 km arriveerden de fietsers bij Hoeve 1827 / Bistro De Verwennerij / Café Vingerhoeds. Dat is tussen 12.30 en 13.00 uur. Heerlijk relaxed genieten we van een uitgebreid 12-uurtje .
We gaan er maar van uit dat de ingenomen calorieën al fietsend weer verbruikt zullen worden.

De terugtocht is nog 15 km en rond 15.30 is (bijna) iedereen weer terug op de camping.
Rond 18.00 uur arriveert de frietkar. Onbeperkt frites en snacks eten. Van de honger hoeven we dit weekeinde niet om te komen.
Maar voordat we mogen gaan eten houdt de voorzitter - Jan Korsten – een kort woordje. Daarbij maakt hij ook de uitslag bekend van de puzzel/fietsopdracht.

Nadat iedereen zich te goed heeft gedaan aan de zogenaamde vette (en minder gezonde) hap, wordt er nog wat nagepraat bij de campers.
Vanavond wordt het niet zo laat. Het koelt al vroeg af en een fleecevest helpt niet meer. In de camper is het warmer.

Zondag 20 juni

Het Adria-weekeinde is bijna voorbij.

Nadat iedereen ontbeten heeft, vertrekken de eerste campers. Het is immers vaderdag en dat moet ook gevierd worden.
Anderen blijven nog tot laat in de middag en drinken nog samen koffie.
Drie campers plakken de maandag er nog aan.

Niemand vertrekt zonder een afscheidsgroet en een welgemeend tot ziens!
We kunnen terugkijken op een geslaagd weekeinde.

Dank je wel!

Marga, Jan, Harrie en Riet,
Namens alle deelnemers aan het voorjaarsweekeinde 2012 van harte bedankt voor de organisatie.
Het was top!