Reisverslagen

Van onze clubleden

Kort verslag tussendoortje Meerlo

Kort verslag tussendoortje Meerlo

Vrijdag 26 oktober aankomst op de “feestweide” in  Meerlo. Mart, onze gastheer voor dit weekend, heet ons van harte welkom op zijn terrein. Het is lekker frisjes, dus gaan we al snel door naar de verwarmde jeu de boules hal waar de kachel behoorlijk ronkt.

Zoals gebruikelijk komt de geur van hete koffie ons al tegemoet en natuurlijk met Limburgse vlaai. De stemming zat er al meteen in. Met alleen koffie en vlaai kom je de avond niet door dus werd er voorgesteld om chinees te halen. Het smaakte verrukkelijk maar je krijgt er wel dorst van ! Dus spoelen maar.

Zaterdag morgen vroeg op. Om 9.30 uur met zijn allen de fiets op. Een bezoek aan het museum voor Psychiatrie in Venray staat  vandaag op het programma. Aangezien Venray sinds het begin van de 20e eeuw twee grote psychiatrische inrichtingen kende en ook in het nabije Oostrum psychiatrische zorg werd geboden, kent Venray een rijke geschiedenis op dit terrein. Het museum werd geopend in 1977 en bezit een groot aantal documenten en voorwerpen die de geschiedenis van de psychiatrie in Venray illustreren (www.museumpsychiatrie.nl).

Na een uitgebreide rondleiding werden de neuzen geteld en ging het weer richting Meerlo. Immers om 14.30 uur worden we weer verwacht in de warme hal bij Mart en Nelly Poels waar we gaan uitvechten wie zich kampioen jeu de boules van de AKC mag noemen. Het werd een spannende strijd waar sommige (echt)paren tot het uiterste gingen. Na vier partijen zwoegen mocht  Willem Butter zich de terechte kampioen noemen.

Inmiddels stond buiten de frietkraam klaar. Al snel was het dringen en duwen want tijdens het boulen hoorde ik de magen al knorren. Je kon kiezen uit een uitgebreid assortiment van snacks met diverse sausjes en friet (patat). Heerlijk was het, bestellen aan de kraam en niet betalen. De avond ging zoals altijd veel te snel voorbij want er viel genoeg na te praten.

Zondagmorgen melden de deelnemers zich, goed uitgeslapen, om 10.00 uur weer in de hal. Daar wachtte een heerlijk ontbijt. Heerlijk smikkelen van al het lekkers dat Mart en Nelly hadden klaargezet. Helaas zit dan het weekend er al weer op en is het tijd om weer langzaam naar huis te gaan. Aan de manier van afscheid nemen kon je merken dat het een zeer geslaagd tussendoortje was en uitstekend georganiseerd door Mart en Nelly Poels.

Hiervoor onze hartelijke dank en wie weet tot ziens|