Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Corona en het camperen

Corona en het camperen

Totdat het Corona-virus ook Europa bereikte. In hoog tempo werd alles anders. De gezondheid van de mensen kreeg de hoogste prioriteit. De zorgcapaciteit dreigde onvoldoende te zijn. Allee met een drastische contactbeperking zou de verspreiding van het virus enigszins binnen de perken gehouden kunnen worden. Thuis blijven is vanaf dan het devies. Alleen maar naar buiten als het strikt noodzakelijk isen ook dan is het echt nodig om 1½ meter afstand te houden. Geadviseerd wordt om voorlopig niet bij opa en oma op bezoek te gaan.
Plotseling is je hele leven anders en moet je sociale contacten gaan missen. Videobellen maakt het mogelijk elkaar in ieder geval te spreken en te zien. Dat helpt, maar is zeker geen vervanger voor gewoon fysiek contact.

Onze gezamenlijke opgave is niet gemakkelijk, maar we weten waarvoor het moet. De gezondheid van iedereen.
De camper blijft even ongebruikt. Wanneer we deze weer volop kunnen gebruiken weten we niet.

Voor de Adria Kampeerauto Club betekent dit alles dat we de in het voorjaar geplande activiteiten niet kunnen laten doorgaan. De deelnemers aan het tussendoortje in Schoonhoven/Lopik en het voorjaarsweekeinde in Oirschot hebben daar al bericht van gehad. De deelnamegelden zijn inmiddels teruggestort. Jammer, hoorden we van diverse leden. De ontmoeting met Adria-vrienden wordt gemist.

Als we de intelligente lock-down stapsgewijs kunnen gaan verlaten, zullen we de 1½ meter samenleving nog geruime tijd moeten handhaven. Dat om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen. Wat dat betekent voor groepsbijeenkomsten weet niemand. In kleine groepjes met de camper op pad waarbij voldoende afstand bewaard kan blijven lijkt eerder mogelijk.
Waar we allemaal hopen op licht aan het einde van de tunnel, weten we nog niet hoe lang de tunnel zal zijn.

Het bestuur van de Adria Kampeerauto Club wenst iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd. Geniet waar je nog van kunt genieten en hou je taai.
Het is vooral de gezondheid die telt. Daar doen we het allemaal voor.

Blijf gezond...
en tot ziens!

Jan Korsten, voorzitter