Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Verslag Voorjaarsweekeinde 2022 [Nunspeet]

Verslag Voorjaarsweekeinde Adria Kampeerauto Club

Op donderdag 12 mei zijn er al veel campers gearriveerd. De mensen hebben zin in het door Bert en Lies Overbeek georganiseerde voorjaarsweekeinde van de Adria Kampeerauto Club.
Het weer en het programma beloven een goed weekeinde.
De zon schijnt regelmatig, de temperatuur valt door de wind nog wat tegen. Het zal echter alleen maar beter worden. 

Vrijdag 13 mei 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de loop van de vrijdag arriveren ook de resterende deelnemers. Na de camper geïnstalleerd te hebben zoekt men elkaar in kleine groepjes op om gezellig wat bij te kletsen.
Anderen nemen de fiets om de omgeving te gaan verkennen.

In de loop van de middag wordt een gezamenlijk ‘koffiemoment’ gehouden. Onder de luifel bij Hen en Trea wordt koffie/thee en wat lekkers geserveerd.
Na de koffie komt er uiteraard ook wat sterkers op tafel. Onder het genot van een drankje en een hapje wordt – op een aangename manier – de tijd overbrugd tot het avondeten. Bijna traditioneel is dat onbeperkt snacken vanuit de frietkar.
De kwaliteit van de producten is prima. Dus iedereen laat het zich smaken. Onbeperkt betekent dan echter wel dat je je eigen grenzen moet stellen. Nou ja, voor een keer…….

 

Als iedereen voldoende gegeten heeft gaan de meesten hun camper in. Het begint toch wel kil te worden.
Voor wie dat wil is ook de kantine van de camperplaats geopend. Met een eigen drankje en een knabbeltje wordt de avond daar voortgezet.

 Zaterdag 14 mei 2022

 Voor het dagprogramma wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep maakt ’s morgens een rondwandeling in Nunspeet en gaat ’s middags fietsen in de mooie omgeving.
De andere groep doet dat omgekeerd.

Onder leiding van gids Joke van den Bogaard hebben we een mooie wandeling gemaakt door de geschiedenis van het dorp Nunspeet. Tijdens de wandeling vertelt Joke het verhaal van Nunspeet, een rondleiding van ca 1,5 uur. De gids toert ons langs interessante bezienswaardigheden en vertelt hierbij over allerlei gebeurtenissen die zich in de loop der eeuwen voordeden. We zien onder Nunspeet als kunstenaarsdorp en toeristische verblijfsplaats. Er wordt stilgestaan bij allerlei plekken met verhalen die verteld willen worden zoals het Trouwlaantje, het Belgen-monument, de tramroute en de kunstenaars-verblijfplaatsen. Tijdens een wandeling door Nunspeet loop je ongemerkt zomaar in het bos.

 Voor de fietstocht kiezen verschillende groepjes voor een eigen bestemming. Historische plaatsen als Elburg en Harderwijk worden vaal als bestemming gekozen. Uiteraard wordt er onderweg een terrasje aangedaan.

 Terug op de camperplaats vormt zich hier en daar een groepje. Anderen kiezen voor wat rust en blijven bij de eigen camper.

’s Avonds wordt er een traditioneel Hollands buffet (vlees, aardappelen, groenten) geserveerd in de kantine. Medewerkers van De Zwaan zorgen ervoor dat iedereen zijn deel krijgt. Er is ruim voldoende en voor degenen die dat willen is er daarom nog een extra ronde

Het buffet wordt afgesloten met een toetje.

 Na gegeten te hebben kunnen we nog na borrelen in de kantine. Daar maakt een flinke groep ook daadwerkelijk gebruik van. Anderen kiezen er voor om de rest van de avond door te brengen in de eigen camper. 

Zondag 15 mei 2022

 Na het ontbijt is om 11.00 uur de jaarvergadering gepland.
Na de koffie/thee met cake opent Trea van Wijk (voorzitter) de vergadering.

De agenda wordt in de kenmerkende gemoedelijke sfeer afgewerkt.
Het verslag van deze vergadering is afzonderlijk aan alle leden verstuurd.

Aan het einde van de vergadering bedankt de voorzitter de organisatoren Bert en Lies Overbeek voor het fijne weekeinde.
Ook Lammert en Anneke (eigenaren De Zwaan) worden bedankt voor de goede zorgen.

Na afloop van de jaarvergadering vertrekt de grootste groep voldaan huiswaarts.
Anderen blijven nog even, om pas ’s avonds te vertrekken.

De Adria Kampeerauto Club kijkt terug op een fijn en succesvol weekeinde.
Tot het volgende evenement!