Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Tussendoortje juni 2022 -- Hoeve Lieshout Weert

Tussendoortje juni 2022 [Hoeve Lieshout – Weert]

 

Het tussendoortje vond plaats op 24, 25 en 26 juni 2022.
Jennifer en John van Zon organiseerden het samen met Marga en Jan Korsten.
Het was een tussendoortje-plus. Dat wil zeggen dat er naast het verblijf ook activiteiten georganiseerd werden. Activiteiten overigens waaraan men vrijblijvend wel of niet kon deelnemen.
Hoeve Lieshout is een gezellig fiets- en wandel café en heeft tevens 25 landelijk gelegen camperplaatsen die het gehele jaar open zijn

 

Donderdag 23 juni

Deelnemers die al donderdag arriveerden konden ’s avond de eigen pizza laten afbakken door chef-kok Marga. De BBQ annex pizza-oven was van Wintelré meegereisd naar Weert.
Omdat er wat regen voorspeld was, waren er tafels klaar gezet onder de luifel en een partytent.
Alles ging goed, totdat de regen omsloeg in een hagelbui/stortregen met flinke windstoten.
Met vereende krachten moesten luifel en tent gered worden. Iedereen was tot op de huid toe nat, maar het humeur leed er niet onder. Sterker nog: volop hilariteit.
Jammer genoeg bleek de luifel van Jan en Marga toch schade te hebben. Deze kon echter (voorlopig) provisorisch gerepareerd worden.
Na de bui was het weer goed toeven het stormavontuur was volop onderwerp van gesprek.

 

Vrijdag 24 juni

Vanaf 12.00 uur kwamen de overige deelnemers aan. Zij werden ontvangen met koffie/thee en lekkernijen vervaardigd door Jantje en Ruud (Arretjescake en kniepertjes).
’s Avons was er een gezamenlijke BBQ. Zelf meegebracht vlees en salades werden gezamenlijk verorberd. Met een schuin oog werd gekeken naar het toch wat dreigende weer.
Deze keer viel het mee en de avond verliep (bijna) droog en in een heel gezellige sfeer.
Tussendoortjes omvatten altijd een kleinere groep, waardoor ook de contacten makkelijker verlopen.

 

Zaterdag 25 juni.

Voor wie dat wilden was er vanaf 10.30 uur een fietstocht uitgezet die via knooppunten leidde naar de escargotskwekerij ’t Slakkenhuys in Ospel.
Daar werden we getrakteerd op een uitstekende lunch.

 

Daarna namen we deel aan de Slakkentour.
Tijdens de Slakkentour werd alles over slakken verteld, hoe ze gekweekt worden en hoe we er lekkere hapjes van maken. Een verhaal van ‘ei tot lekkernij’ dus.
Een bezoek aan ’t Slakkenhuys bestaat altijd uit 3 onderdelen:
Een presentatie over de slakken en de kwekerij

  • Een rondleiding door de slakkentunnel
  • Een proeverijtje met een drankje en een escargotshapje

De Slakkentour duurde ca. 1,5; na de rondleiding was er ruim de tijd voor het proeverijtje met een goed glas wijn, bier of fris.
Wie dat wilde mocht ook nog verse kersen plukken in de kersentuin.

De terugweg verliep – weer langs knooppunten – binnen een klein (droog) uurtje voorspoedig.
Op de camperplaats werd onder leiding van Jan en Marga een soort pub quiz gehouden.
De onderlinge sfeer was goed. Natuurlijk was de ene groep wat fanatieker als de andere, maar gelachen werd er volop. Zoals dan gezegd wordt: het gaat om het spel, niet om de knikkers.

Rond 18.30 was de frietkar beschikbaar voor de Adria Kampeerauto Club. Onbeperkt friet en snacks: het lijkt inmiddels een welkome traditie te worden.

 

In de avond bleven we nog langs met een drankje en een hapje bij elkaar zitten. De temperatuur was (nog een tijdje) goed. Toen het wat frisser werd zochten de meesten de beschutting van hun camper op.

 

Zondag 26 juni.

Na een goede nachtrust was iedereen welkom om nog samen koffie/thee te drinken. Er waren nog kniepertjes en ook de arretjescake bleek nog niet op.
Nog even gezellig kletsen en napraten over het geslaagde weekeinde. Rond 12.00 uur moest men de camperplaats verlaten.

Enkelen bleven nog een nacht.
Zij gingen samen nog uit eten in Swartbroek bij eetcafé Bi-j Sanne.

 

Nawoord

Tussendoortjes zijn eenvoudige bijeenkomsten, waarbij de ontmoeting het voornaamste is. Spontaan kunnen er activiteiten ontstaan waaraan je wel of niet deelneemt. Niets is verplicht.
Bij een tussendoortje plus is er een (beperkt) aanbod van activiteiten. Het tussendoortje is dan wat extra aangekleed. Ook dan is deelname niet verplicht.

De deelnemers aan het tussendoortje bij Hoeve Lieshout in Weert hebben maar bedacht dat het hierbij om een tussendoortje plus-plus-plus ging.


Een geweldig weekeinde! Hartelijk dank Marga, Jan, Jennifer en John. Dat mogen jullie vaker doen!