Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Verslag tussendoortje september 2022

Verslag tussendoortje september 2022
(door Ankie Hilhorst)

Van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september was de Adria Kampeerauto Club in Schoorl bij Kampeerterrein Buitenduin.

 

Donderdag 22 september zijn er al vier campers op het door Willem en Corry georganiseerde tussendoortje aanwezig. Met vereende krachten wordt er een mooie partytent opgezet. Er volgt een eerste koffieronde in het zonnetje. ’s Avonds gaan we gezellig met zijn achten uit eten bij restaurant het Trefpunt, in hartje Schoorl.

Vrijdag 23 september arriveert de rest van de deelnemers.
Jammer genoeg regent het; de tent komt dus goed van pas. We genieten hier van koffie met de heerlijke door Corry gebakken appeltaart(en). Let op: van appels uit eigen tuin!

Om 13:00 uur verzamelen we ons om naar de nabijgelegen jeu de boules baan te gaan. Gelukkig is het nu droog. Halverwege het tweede potje moeten we echter gaan schuilen voor de regen. Het is fijn dat we gebruik kunnen maken van de kantine van de jeu de boules club. Goed geregeld Willem! Om op te warmen wordt er een fles port aangesproken. Het tweede potje wordt hierna vervolgd maar kan helaas vanwege de regen niet worden uitgespeeld.

’s Avonds gaan we met zijn allen dineren bij het plaatselijke Chinese restaurant.

 

Zaterdag 24 september wordt in de ochtend eerst de naast het terrein gelegen molen in twee groepen bezocht. De molenaar zorgt ervoor dat de wieken kunnen draaien en vertelt vele interessante wetenswaardigheden.

Dan stappen we op de fiets. Onderweg weet Willem veel over de omgeving en over vroeger te vertellen. We maken een stop bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waarna we richting het strand van Schoorl fietsen. Bij strandtent Paal 19 hebben we een lekkere lunch.

Terug bij het camperterrein vertrekken we opnieuw naar de jeu de boules baan. Gelukkig is het nu wat mooier weer.

’s Avonds heeft een groot aantal deelnemers weer een gezellige maaltijd in het Trefpunt. Een klein gezelschap heeft nog een nazit in de partytent.

Zondag 25 september is er een laatste gezamenlijk koffiemoment in de tent. De prijzen van de jeu de boules wedstrijd worden uitgereikt. Piet is tweede en Corry verdiend eerste. De organisatie wordt hartelijk bedankt voor het voortreffelijk georganiseerde tussendoortje.

Een aantal mensen stapt voor de laatste keer op de fiets om richting Bergen te fietsen. Bij strandpaviljoen Zuid genieten de meesten van het gezelschap van een warme chocomel. Een aantal personen blijft achter voor de lunch; de rest fietst terug naar de camperplaats.

Er wordt afscheid genomen en iedereen keert tevreden huiswaarts. We kunnen terugkijken op een geweldig weekend met veel lol en (vernieuwde) vriendschap!