Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Najaarsweekeinde 2022 Kampeercentrum Budel

Verslag Adria Kampeerauto Club
Najaarsweekeinde 11 t/m 13 november 2022
Tjeu van Horne Kampeercentrum Budel.

 

Donderdag 10 november

Op donderdagmiddag arriveerde het voltallige bestuur. Het is altijd handig een bestuursvergadering te combineren met een clubevenement.
De firma Van Horne stelde ’s avonds haar showroom beschikbaar voor de bestuursvergadering. Hartelijk dank daarvoor.

Vrijdag 11 november

 

Op vrijdagmiddag arriveren de campers. Sommigen al om 13.00 uur. Dat is wat vroeg, want pas vanaf 15.00 uur is er de mogelijkheid om het beladen gewicht van de camper te laten bepalen. De weegplaten zijn nog niet geïnstalleerd.
Gelukkig zijn Jan Coppens en Johan de Kanter al wel beschikbaar om iedereen een plaats te wijzen.
Jan Coppens heeft alle plaatsen nauwkeurig met witte lijnen gemarkeerd. Hierdoor krijgt iedereen voldoende plaats en kan men bij calamiteiten de plaats snel verlaten.
Bij binnenkomst ontvingen de deelnemers een tas met informatie over de deelnemers aan de campertechniekmarkt.

 

Vanaf 15.00 is de weegplaats – een initiatief van Jos Dollevoet – operationeel en kan er gewogen worden.
Omdat de organisatie de deelnemers in 2 groepen liet aankomen (een om 15.00 uur en een om 16.00 uur) ontstonden er nauwelijks files bij de weegplaats.
De bedoeling was dat de camper bepakt en met inzittende gewogen werd. De eigenaren mochten ook een schatting maken van wat zij dachten te wegen.
Voor degene wiens schatting het dichtst bij de werkelijkheid was er een verrassing in het vooruitzicht..

Vanaf 16.00 uur konden de deelnemers terecht in de – door medewerkers van de firma Van Horne - speciaal ingerichte verblijfsruimte. Daar stond koffie en thee klaar vergezeld van heerlijke appelflap.

Langzamerhand liep de ruimte vol en er werd volop gekeuveld.
Onze voorzitter – Trea van Wijk heette iedereen welkom en bedankte de Firma van Horne bij voorbaat voor de geboden gastvrijheid en het ongetwijfeld geweldige weekeinde.
Ralph van Horne gaf aan weer graag gastheer te zijn voor de Adriaclub. Dat deed mede namens Rianne, Tjeu en Nelly.

Marga Korsten neemt kort het woord om aan te geven dat het eerste tussendoortje voor 2023 al in voorbereiding is. Het is gepland van 31 maart tot en met 2 april in Bentelo. Wie zich al wil aanmelden kan dat bij haar doen. Hierover verschijnt binnenkort meer op de website.

Jos Dollevoet maakt bekend wiens schatting het camperwegen het dichtst bij de werkelijkheid zat. Aad Bellis blijkt gewonnen te hebben. Hij ontvangt een knikhond en een barbecue. Jos merkte overigens nog fijntjes op dat de prijs niet betekende dat de beladen camper van Aad niet te zwaar zou zijn.

Ongemerkt liep het tegen zes uur. Tijd voor de frietkar.
Nou ja frietkar…..Het bleek een heuse gepimpte amerikaanse truck te zijn. Op zich al geweldig om te zien.

 

Ook de frites en snacks waren van goede kwaliteit. Iedereen liet het zich dan ook goed smaken. De frietkar begint langzamerhand een gewaardeerde vorm van voedselverschaffing te worden bij de Adria Kampeerauto Club. Af en toe zondigen mag…..

Aansluitend was er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. De een zocht de camper al vroeg op, de ander maakte het wat later. Mooi dat je daarin je eigen weg kan gaan.

Zaterdag 12 november

De volgende morgen werd er rond half negen op de camperdeur geklopt.
Rianne van Horne bezorgde samen met medewerkers van Aveco het ontbijt.
Heerlijk belegde broodjes, croissants met jam en sinaasappelsap. Dit ontbijt werd gesponsord door Aveco-verzekeringen.

 

Om 9.00 uur startte de infomarkt campertechniek.

Verschillende stands waar leveranciers  van Van Horne informatie gaven over allerlei verschillende (technische) snufjes die mogelijk zijn in de camper

Aanwezig waren;

De markt werd druk bezocht en naar verluid deden de verschillende standhouders ook goede zaken.
Ook onze Adria Kampeerauto Club mocht enkele nieuwe leden verwelkomen.

 Om 12.15 uur werden we allemaal verwacht in onze verblijfsruimte voor de lunch.
De broodjes waren verzorgd door Jop (Jop is de 10-jarige zoon van collega Rob, hij “runt” sinds anderhalf jaar zijn eigen broodjesservice op de zaterdagen).
De keuze – die vooraf gemaakt was – bestond uit broodje brie, gezond of pittige warme kip.
Complimenten voor Jop! Het smaakte geweldig.

Het middagprogramma startte rond 14.00 uur.
Groep 1: te voet/met de fiets naar molen Jansen in Budel-Schoot, rondleiding door de molen
Groep 2: te voet/met de fiets naar het Gilde bij het sportpark, kruisboog schieten
Groep 1 en 2 wisselden halverwege de middag van activiteit. Zij gingn dus beiden naar de molen en kruisboog schieten.

 

 Groep 3: bleef bij Kampeercentrum Budel voor het bloemschikken. De 25 deelnemers gingen aan de slag om een bloementaart te maken.

 

Gezien de enthousiaste reacties was het middagprogramma bij iedereen goed in de smaak gevallen.
De meesten trokken zich vervolgens even terug in de camper om rond 18.00 uur weer te verzamelen in de verblijfsruimte.

Jos Dollevoet bedankte Henk en Trea van Wijk voor het lenen van de camper. Deze had tijdens de markt gediend om het levelsysteem van E&P te demonstreren. Als dank kregen zij een set voetplaten bij hun E&P-systeem.

 

Trea van Wijk vraagt Ralph en Rianne naar voren. Zij bedankt hen voor het nu al geweldige weekeinde. In de persoon van Ralph en Rianne bedankt zij de hele familie en de medewerkers. Zij complimenteert het gezin ook met de 3 fijne kinderen. Zij hielpen ook mee aan het weekeinde.Als dank krijgen zij een VVV-bon bloemen aangeboden. Voor de kinderen is ook nog spontaan met de pet rondgegaan.

Jan Korsten mag Rianne de bij de bloemen behorende dankkus geven.Ralph dankt de Adria Kampeerauto Club voor de goede sfeer en geeft aan het weer fijn te hebben gevonden om het weekeinde te organiseren.

Rond 18.30 uur werd het avondeten geserveerd bestaande uit een zogenaamde Partypan verzorgd door Fiesta grill.In buffetvorm kon iedereen zelf op het bord scheppen wat lekker gevonden werd. Er was volop keuze en iedereen genoot van de maaltijd. Voor wie de eerste keer nog niet genoeg had, was er nog genoeg voor een tweede ronde.

 

Vanaf 20.00uur was er een gezellig samenzijn met een optreden van de winnaar van de publieksprijs van de Brabantse kampioenschappen Tonproaten: Tom van Osch.

Tom maakt grappen rondom zijn zoektocht naar een ‘meidje’ met hulp van Yvonne Jaspers. Dat zijn tonproat in goede aarde viel bleek wel uit de vele lachsalvo’s en het ‘zonne goeie hebben we nog nie gehad’ aan het einde.
De sfeer was gemaakt en veranderde de bijeenkomst om in een carnavalesk feest gelardeerd door polonaises. Ook van de dansvloer bleef niet ongebruikt.

Al met al werd het een late bourgondische avond. Gelukkig was er drank genoeg……

Zondag 13 november

Om negen uur wordt het ontbijt met gebakken eitjes door de zonen Teun en Willem - geholpen door goede vriend Daan – bereid.

Voor de nachtbrakers misschien wat vroeg, maar gebakken eieren helpen de gevolgen van het bourgondische bacchanaal van de avond tevoren te verzachten.
Het smaakte weer goed.

Vanaf 10.30 was het ‘gluren bij de buren’ gepland. Voor diegene die dat wilden was er ruimte om bij elkaar in de campers te kijken en te horen welke tips/trucs anderen hebben.

Voordat men weer naar de camperplaats ging bedankte iedereen Rianne, Ralph, Teun, Willem, Juul, Tjeu en Nelly.Alsof het allemaal nog niet genoeg was kregen alle deelnemers ook nog een leuk afscheidspresentje.
Rond 12.00 uur eindigde het geweldige najaarsweekeinde 2022 bij de firma van Horne.

De Adria Kampeerauto Club dankt Tjeu van Horme Kampeercentrum Budel heel hartelijk voor het geweldig verzorgde najaarsweekeinde 2022.


Bourgondischer, Brabantser kan haast niet!

Dankjewel.