Nieuws

Laatste AKC nieuwsberichten

Najaarsweekeinde 2023 Camperland Herpen [NB]

foto`s Marga Korsten / Henk Kraaijenbrink

Vrijdag 20 oktober

Met verschrikkelijk slecht weer startte het najaarsweekeinde van de Adria Kampeerauto Club.
Dit jaar waren we volop welkom bij Camperland in Herpen.

Door het slechte weer waren en nogal wat vertragingen op de weg en de deelnemers druppelden (heel toepasselijk gezien het weer) een voor een binnen.
Op zich niet zo erg, maar onze ‘verkeersregelaars’ [Bert, Henk, Johan en René] maakten daardoor ook extra uren. En dat in de stromende regen!

De deelnemers werden ontvangen in de showroom van Camperland met koffie/thee en een appel- of kersenflap. Heerlijk vers; dat smaakte wel!
Natuurlijk nam iedereen de gelegenheid te baat om lekker bij te kletsen.

 ’s Avonds waren we welkom in de werkruimte die inmiddels aan de kant was geruimd. Camperland zou ons trakteren op een BBQ. Voor de drank moesten we – zoals gebruikelijk – deze avond zelf zorgen.

Vooraf werden we hartelijk welkom geheten door John Kools – vestigingsmanager van Camperland Herpen. Hij vond het erg fijn dat de Adria Kampeerauto Club te gast was in het nieuwe bedrijf.
De voorzitter – Trea van Wijk – dankte Camperland voor de gastvrijheid en wenste alle deelnemers een goed weekeinde toe.
Ook stelde de vier nieuwe equipes voor die voor het eerst deelnamen aan een evenement.
Voor 2024 deed zij vast een oproep om het jaarprogramma mee te organiseren. Dat lukte erg goed. De activiteiten zijn er; de data moeten nog bepaald worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen was het tijd voor de BBQ.
Willem Butter zou Willem niet zijn als hij niet op de bekende prettige wijze zorgde dat e.e.a. gestroomlijnd verliep. Dat begon met het snijden van het stokbrood, opdat er daardoor geen opstoppingen zouden ontstaan.
Er lag volop lekker vlees op het vuur. Ieder een kon zijn maag vullen.

Er was zoveel dat de kok op het einde nog rond kwam met een schaal vlees. Sommigen lieten zich verleiden om nog een portie te nemen.
De speklappen die daarna nog overbleven zouden de volgende dag nog wel van pas komen.

Rond 22.00 uur was er een optreden van de volkszanger Jacques van Raamsdonk.
Met zijn meezingrepertoire wist hij de sfeer er goed in te krijgen en de dansvloer was dan ook snel gevuld.
De avond duurde nog lang, heel lang…..naar verluid.

 

Zaterdag 21 oktober

Rond 08.30 werden de ontbijtpakketten door medewerkers van Camperland afgeleverd bij de eigen camper. Dat zeer uitgebreide ontbijt werd aangeboden door Aveco-verzekeringen.

 

Om 10 uur vertrokken we op de fiets naar tuincentrum Verstegen. Voor degenen die niet konden fietsen was er autovervoer geregeld.

Een kleiner groepje koos er voor om te voet naar het tuincentrum te gaan.

Bij Verstegen werden we ontvangen met koffie/thee en koek.

Daarna mochten we aan de slag om een plantenbak te vullen.
Je mocht kiezen uit een aantal verschillende bakken om daarin vervolgens winterharde plantjes te zetten. Daarvoor kon je kiezen uit een groot aanbod van planten.
De deelnemers waren erg enthousiast over deze activiteit en werkten met veel plezier. Dat je daarbij ook vuile handen kreeg nam men op de koop toe.

De werkstukken werden door Camperland vervoerd naar de campers.

 

In de middag was de geplande solextoer vervallen. Dat werd wel jammer gevonden, maar de weersvoorspellingen waren van dien aard, dat deze activiteit niet verantwoord leek. Het weer bleek echter beter dan voorspeld, maar dat wisten we niet van tevoren. Jammer, maar helaas.

 

De tijd werd nu ingevuld met informatie over energieoplossingen voor het zoveel mogelijk zelfvoorzienend camperen.
Ook werd er gretig gesnuffeld in het aanbod van campers (nieuw en gebruikt) van Camperland. Twee leden besloten zelfs tot de aanschaf van een andere camper; uiteraard weer een Adria.

Ook het spel cornhole werd in enkele ploegen gespeeld.

’s Avonds werd er een stampottenbuffet geserveerd.

Vooraf sprak Trea van Wijk een dankwoord uit aan het adres John Kools en zijn medewerkers. Als dank bood zij John een met naam geborduurde badhandoekenset aan voor hem en zijn vriendin. John bedankte daarvoor hartelijk en gaf aan dat het weekeinde ook van zijn kant als een succes gezien werd. Voor herhaling vatbaar, vond hij. En daar sloten wij graag bij aan.
Ook nam Trea de gelegenheid te baat om Jantje Wijnands te bedanken. Zij staat – tijdens clubweekeinden - altijd paraat als bedrijfshulpverlener. Als dank biedt Trea een presentje aan.

De hutspot en boerenkoolstamp vonden gretig aftrek. Vergezeld van een mega-gehaktbal, speklappen en zuur was het weer een heerlijke maaltijd.De drank werd vanavond aangeboden door Camperland. Met een gevulde maag werd er onder het genot van een drankje nog wat nagekletst.

 

Zondag 22 oktober.

Voor 12.00 uur moet het terrein ontruimd zijn. Morgen moet Camperland immers weer volop in bedrijf zijn.

Rond 10.00 uur komen we nog even samen in de showroom. De koffie en thee staan weer klaar.

Na nog een gezellige naklets wordt er afscheid genomen van elkaar.
Iedereen ontvangt - van John Kools persoonlijk - nog een goodiebag.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd weekeinde. Camperland bedankt!

 Voor sommigen gaat de camper in de winterstalling, voor anderen is het hun winterverblijf in zonnige oorden.